Hírek

2010.01.06. 08:36

Bokros: nem helyes diszkriminálni a Jobbikot

Számos oka van annak, hogy korlátozni kell a rászorulók támogatásból való fogyasztását – jelentette ki Bokros Lajos a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában.

hirado.hu

A volt pénzügyminiszter szerint az egyik ilyen ok az, hogy ezt a pénzt az érintettek meghatározott célú fogyasztásra használják - számol be a hirado.hu. Másfelől, az adófizetési morált, az adakozási készséget lehet javítani azzal, ha a befizetők tudják, hová kerül a pénzük.

Bokros azt mondta: nem ért egyet Bajnai Gordon miniszterelnökkel abban, hogy a Jobbikot nem engedik hozzá közérdekű adatokhoz, nem engedi be a Pénzügyminisztériumba.

Kiemelte: a Jobbik demokratikus alapon megválasztott párt, mely az európai parlamenti választásokon 15 százalékot szerzett, így nem lehet diszkriminálni, nem lehet struccpolitikát folytatni vele szemben. 
 
A vagyonadóról a többi közt úgy vélekedett, hogy azt nem csak természetes személyeknek, hanem jogi személyeknek is kellene fizetni. Véleménye szerint az adót nemcsak lakóingatlan, hanem termőföld, benzinkút, ipari épület után is ki kellene vetni.

Fontos lenne, hogy ez az önkormányzatoknak ez egy jelentős bevételi forrás legyen, nem 50, hanem mondjuk 500 milliárd forintot jelentsen számukra évente – mondta Bokros.

Ezek is érdekelhetik