Hírek

2010.01.15. 12:04

Szerződést bontottak a PPO-val

Az ÁAK Zrt. január 15-én szerződést bontott a ppo.hu oldalt üzemeltető Investech Kft-vel, amely a www.autopalyamatrica.hu weboldalon is elérhető internetes e-matrica vásárlási szolgáltatást működtette – adta hírül az Indexet az ÁAK tájékoztatása alapján.

Világgazdaság Online

Nem sikerült tető alá hozni azokat az ÁAK által kezdeményezett tárgyalásokat, amelyek az e-matricát a autopalyamatrica.hu és a ppo.hu weboldalakon vásárló felhasználók kártalanítására irányultak volna. Ezért az ÁAK Zrt. a január 15-én, pénteken felmondta a közte és a szolgáltatást üzemeltető Investech Kft. között fennálló szerződéses jogviszonyt. A kilencven napos felmondási idő leteltével nem lehet majd e-matricát vásárolni az említett szolgáltató weboldalán.

Az ÁAK Zrt. felhívja az interneten vásárolni szándékozók figyelmét, hogy saját weboldalának [1] nyitóoldalán a virtuális matrica gombra kattintva elérhető az összes szerződött alvállalkozó adata, többek között az is, hogy mely szolgáltatóknál lehet kényelmi és minden más pluszköltséget jelentő díj nélkül e-matricát vásárolni.

Az ÁAK Zrt. közleménye szerint fontos, hogy az autósok minden lehetséges értékesítési csatornán keresztül, kényelmesen, gyorsan és biztonságosan tudjanak e-matricát vásárolni. Az e-matrica árát a matricarendelet pontosan szabályozza, az ÁAK Zrt. pedig a piaci verseny élénkítésével próbálja elérni, hogy a különböző szolgáltatók ne terheljenek az értékesítési csatorna használatáért semmilyen külön díjat a vásárlókra.

Részben a fentiek miatt, részben pedig a konkrét eset kapcsán levont tanulságok miatt az ÁAK Zrt. felgyorsítja azt a tavaly év végén megkezdett fejlesztési folyamatot, amely saját internetes értékesítési rendszer kiépítésére irányul. Ezen a felületen mindenféle kényelmi díj vagy regisztrációs költség nélkül, közvetlenül az ÁAK Zrt. rendszeréből lehet majd e-matricát vásárolni. A rendszer várhatóan 2010 második felében indul el az autopalya.hu weboldalon.

Eközben a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) mélyen elítéli a PPO autópálya-matricákat értékesítő magáncég fogyasztókat megtévesztő eljárását, valamint erősen aggályosnak tartja az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) honlapszerkesztési gyakorlatát – olvasható az MTE közleméynében.

A PPO-ügy óriási, felmérhetetlen károkat okozott a magyar internetező és interneten kívüli társadalomnak. Idehaza több ezer, vagy inkább több tízezer ember dolgozik azon legalább tíz éve, hogy hirdesse, bizonyítsa: az internetes kereskedelem biztonságos, etikus és gazdaságos - hangsúlyozta az Indexen megjelent véleményében a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének elnöke. Gerényi Gábor kiemelte: az internetes kereskedelem terjedésének ügye a magyar gazdaság versenyképesebbé tételének elképesztően fontos területe.


 

Ezek is érdekelhetik