Hírek

2010.05.03. 10:34

Nem találják az MSZP-s árulót

Lezárult a belső vizsgálat az MSZP adatbázisát bemutató, botrányos videóval kapcsolatban – tudta meg a Népszabadság. A lap információi szerint azt már tudják, hogy mikor és milyen kóddal léptek be, de azt még nem, hogy ki készítette a felvételt.

nol.hu

Felemás eredménnyel zárult az a belső vizsgálat, amely a szocialisták adatbázisát leleplezni kívánó videó kapcsán indult – tudta meg a Népszabadság. Sajtóértesülések szerint a belső nyomozás megállapította, hogy mikor és milyen kóddal léptek be a „partizánok”, de azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan kik készítették a botrányos felvételt.

A Kubatov-ügy után előkerült szocialista videón, egy besötétített szobában egy férfi eltorzított hangon arról beszél, hogy az MSZP-nek is van illegális adatbázisa a választókról.

Az ügyben indított belső vizsgálat megállapította: a felvételt készítők a VIII. kerületi irodavezető kódjával léptek be április 7-én, hajnalban. A videó egy nappal később jelent meg a portálon.

A Népszabadság úgy tudja, az illetőt a belső vizsgálat során meghallgatták, és egyelőre nem bizonyított, hogy köze lenne a felvételhez.

Egy, a Népszabadsághoz a napokban eljuttatott levél azonban ennél több vélt vagy valós részlettel szolgált. A levél szerint a CRM-ről készült felvételt az MSZP budapesti irodavezetőjének közreműködésével készítették, akinek minden belépési jogosultsága megvan. A feljelentő szerint a videó készítésében többen is közreműködtek (őket név szerint említi), a felvételért pedig állítólag félmillió forintot is kaptak egy ismeretlen, de nyilván „Fidesz-közeli” megrendelőtől.

A lap azonban kiderítette, hogy a levél szerzője (önmagát egyébként hamisan egy II. kerületi, fiatal szocialista politikusnak beállítva) leginkább személyes konfliktusban lehet a budapesti irodavezetővel, és ezért hozza összefüggésbe az esettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!