Kék hírek, bulvár

2008.10.15. 18:54

Razzia az utakon: tízből egy iszik és vezet

Bár átlagról van szó, de még így is félelmetes belegondolni, hogy minden tizedik autós feltehetően ittasan ül a volán mögött. A rendőrség adatai legalábbis ezt támasztják alá.

M. B.

Amint azt Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, az országos statisztika Baranyára is igaz, márpedig annak alapján száz járművezetőből tíz alkoholos állapotban vezet. Az ittas vezetők által okozott balesetek száma ugyan csökken a korábbiakhoz képest, de még így is riasztó a kép. Idén eddig a megyében 533 karambol történt, ezekből 77 esetben ivott a vétkes.

A zéró tolerancia dacára – minden ittastól a helyszínen, mérlegelés nélkül elveszik a jogosítványát – csak az elmúlt egy hét alatt közel tíz ilyen baleset volt, a hétvégén pedig négy. Mohácson például egy, a rendőrség szerint ittas autós több jelzőtáblát és egy oszlopot is kidöntött, kétmilliós kárt okozva.

Pécsett pedig egy ugyancsak vélhetően ittas férfi, miközben egy ismerőséért tolatott vissza, szintén kidöntött egy villanyoszlopot, majd az árokban kötött ki.

– Egy ideig minden egyes autóst, akit valamiért megállítanak a rendőrök, meg fognak szondáztatni, hogy kiszűrjék az ittas vezetőket – jelentette ki Zsobrák Péter.

Ezek is érdekelhetik