Kék hírek, bulvár

2008.11.26. 16:37

Csalással vádolják a volt főrendőrt

Több rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt folyik eljárás Ernyes Mihály, volt baranyai rendőr-főkapitány ellen a Pécsi Városi Bíróságon – a szerdai tárgyaláson több tanút hallgattak ki az ügyben.

W. K.

A vádirat szerint az egykori főrendőr 2004 és 2006 között nyolc embertől kért kölcsön összesen közel három millió forintot, a pénzeket azonban a sértettek állítása szerint nem fizette vissza. A legkisebb kölcsön 30 ezer, a legmagasabb 1 millió forint volt: a károsultak listáján volt rendőrtiszt is szerepel.
 
Mint ismeretes, a megyei bíróság idén hozott jogerős másodfokú határozatában a nyugalmazott dandártábornokot sikkasztás bűntettében találta bűnösnek, és hat hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta – a bíróság megállapítása szerint a nyugállományba vonulását követően ügyvédként dolgozó egykori főrendőr 2005-ben ügyfele meghatalmazásával 2,2 millió forintot vett fel egy biztosítótól egy személyautóban keletkezett kár rendezésére, az összeget azonban nem adta át megbízójának.

Ha a mostani eljárás során Ernyes Mihályt bűnösnek találják, egy évtől hét év hat hónapig terjedő szabadságvesztés a kiszabható büntetési tétel. A következő tárgyalást február 4-ére tűzték ki, akkor ítélet is várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!