Kék hírek, bulvár

2010.07.02. 15:25

Retro: Az egyik legsúlyosabb pécsi autóbuszbaleset

A mecseki helyi járat autóbusza tele gyerekekkel és fiatalokkal nagy sebességgel rohant le a Széchenyi téren. Ketten meghaltak, öten súlyosan és tizennyolcan könnyebben sérültek meg.

zsj (Forrás: Dunántúli Napló)

Pécs, Széchenyi tér, 1983. augusztus 20., 19.05. A téren tartózkodó, sétáló sok száz ember arra kapta fel a fejét, hogy a helyi 35-ös buszjárat a Mecsekről jövet nagy sebességgel zúdul  be a Hunyadi útról egyenesen a Széchenyi tér egyirányú forgalmába.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Menekülnek az utasok, az autóbusz sofőrje a volt szélvédő helyén ugrik az úttestre
[/caption]

Az autóbusz több kandelábert döntött ki, a Centrum Áruház sarka és a közlekedési jelzőlámpa között a zebrán tartózkodók közé rohant, több autót rongált meg, majd a kerekei alá gyűrt egy Trabantot és a Jókai-közben állt meg.

A felismerhetetlenségig összeroncsolt Trabant tankja hatalmas dörejjel felrobbant, a kocsi lángra kapott. A baleset alig több mint egy perc alatt játszódott le. 

A súlyos közlekedési balesetnek két halottja, öt súlyos és tizennyolcan könnyű sérültje volt.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!