Kék hírek, bulvár

2011.09.01. 08:57

Kettős gyilkosság: fegyver dördült Romonyán

Kettős gyilkosság történt a Pécs közeli Romonyán, a helyszínen elfogott tettes sportfegyverével végzett az áldozatokkal, majd öngyilkos akart lenni.

Babos Attila, bama.hu, Dunántúli Napló

Kettős gyilkosság történt a Pécs közeli Romonyán - érkezett a hír a Dunántúli Napló egyik olvasójától. Mint kiderült fegyverrel végeztek a romonyai áldozatokkal, egy fiatal férfival és nővel. Úgy tudjuk, a gyilkos féltékenységből ölt.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Ebben a romonyai kertesházban lőtték le a fiatal párt (fotó: Laufer László, Dunántúli Napló)
[/caption]

A rendőrség délutáni sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 22.25 perckor érkezett a bejelentés a gyilkosságról, egy szomszéd hívta a rendőrséget. Ezt követően negyven percig beszélt a tettessel az ügyeletes telefonos rendőrnő, aki felvette az elkövető hívását. A férfi bejelentette, hogy a házban van, és lelőtt két embert, és magával is végezni fog.

150 lőszert egy 9 mm-es maroklőfegyvert vitt magával az amúgy fegyvertartási engedéllyel rendelkező férfi.

Mint megtudtuk, B. Sándor 44 éves pécsi illetőségű szállítmányozási igazgató volt az elkövető. Az áldozatok mindketten ügyvédek voltak, 37 éves pécsi lakos volt a nő, a férfi 36 éves volt és paksi. A tettes pisztolyt, puskát is tartott engedéllyel otthon. Sportlövő volt.

A rendőrség azt is elmondta, hogy szabályosan kivégezte áldozatait a férfi: rengeteg lövést adott le, az áldozatokat is érte több mint tíz lövés. A lövöldözés közben tárat is cserélt a tettes. A férfivel végzett elsőként, a nőt először lábon lőtte, aki a kertbe menekült, majd itt érték a végzetes lövések. A tettes ellen 2003-ban volt büntetőeljárás gazdasági bűncselekmények miatt, de felfüggesztették. Erőszakos ügye korábban nem volt.

Az elfogott gyilkos román állampolgár, de magyar nemzetiségű, Debrecenben lakott korábban. Mint megtudtuk, már fenyegette a későbbi áldozatokat. Úgy tudjuk, a volt paksi aljegyző a férfi áldozat.

A gyanú több emberen elkövetett emberölés büntette, de az aljas indok és előre kiterveltség is szóba kerülhet, amiért tényleges életfogytiglani börtönbüntetés is járhat.

Információink szerint a gyanúsított egy ismert pécsi cég szállítmányozási igazgatója, a női áldozat pedig egy ismert pécsi ügyvéd, Sz. I. volt. Azt is megtudtuk, hogy a helyszínen elfogták és őrizetbe vették a tettest, aki sportlövőként engedéllyel magánál tartott sportpisztolyával végzett az áldozatokkal.

A Dunántúli Napló munkatársa a helyszínen beszélt a szomszédokkal. Elmondásuk szerint tegnap este 10-11 óra között három lövést hallottak. Egyikük éppen akciófilmet nézett, ezért először azt hitte, a lövések is a tévéből jönnek. A másik szomszéd elsőként arra gondolt, biztos vadásznak a környéken.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A rendőrség lezárta a helyszínt
[/caption]

Beszámolóik alapján a következő forgatókönyv valószínűsíthető: az elkövető a férfit még a házban lőtte le, a nő menekülni próbált. Ki is jutott a házból, ám a tettes utolérte, és a szabad ég alatt végzett vele. Ezt a lehetőséget támasztja alá az is, hogy a kapu környékén munkatársunk vérnyomokat fedezett fel.

A szomszédok is arról számoltak be, hogy az elkövető a helyszínen maga várta meg a rendőröket.

Szerelemféltés áll a háttérben

Az elkövető és a lelőtt nő körülbelül egy évig volt párkapcsolatban, két hete még együtt nyaraltak - mondták el az áldozatot ismerő forrásaink. A kapcsolat ezt követően szakadt meg. A lövöldöző állítólag néhány napja meg is fenyegette későbbi áldozatát, hogy ha a másik férfival látja, mindkettőjükkel végez.

Olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy a tettes ugyanabba a klubba járt, amibe a pécsi egyetemi lövöldöző, G. Ákos. A szóban forgó klub vezetőjét ugyan nem sikerült elérnünk, de Herbai Jánostól, a Pécsi Városi Lövész Klub vezetőjétől, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnökségi tagjától úgy tudjuk, hogy az elkövető nem volt nyilvántartva sem Baranya, sem Tolna egyik lövészklubjában sem.

A lövöldözőt személyesen ismerő forrásaink nyers modorúnak írták le a férfit, aki néha szélsőséges kijelentésekre is ragadtatta magát - a homoszexuálisok iránt érzett ellenszenvét például kiirtásuk hangoztatásával fejezte ki.

Információink szerint az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatásáról szombaton délelőtt tárgyal a bíróság.

Egyes fültanúk szerint öt lövés hangzott el a végzetes éjszakán: először kettő (feltehetően a férfira a házban leadott lövések), majd később három hangosabb (feltehetően a menekülő nőre az udvaron leadott lövések). A helyszíni vérnyomok alapján az is valószínűsíthető, hogy a ház ajtajánál meglőtt nő még pár métert tudott menekülni a kapuig.

Címkék#Romonya

Ezek is érdekelhetik