Kék hírek, bulvár

2014.03.11. 12:14

A vajszlói trafikrablás miatt bukott le a baranyai banda

A sorrendben negyedik, vajszlói rablás után került a rendőrség látókörébe az egyik elkövető, az ő révén sikerült eredményesen felderíteni az ügyet. A rendőrség ma tájékoztatta a sajtót.

Kaszás E. (Dunántúli Napló)

Mint arról már beszámoltunk, a Pécsi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezett négy baranyai illetőségű férfit, akiket a közelmúlt négy baranyai trafik kirablásával gyanúsítanak. A Baranya Megyei Rendőrkapitányság ma sajtótájékoztatón közölt további részleteket.

Mint Fellegi Norbert ezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese elmondta, a sorrendben negyedik, vajszlói rablás után került látókörükbe az egyik elkövető, az ő révén sikerült eredményesen felderíteni a négytagú bűnbandát. Az előzetes letartóztatásba került négy férfi mindegyikének meggyűlt már a baja a törvénnyel. K. Krisztián (30), T. Szilárd (40), Cs. Norbert (20) és H. Sándor (34) pécsi lakost is ítélték már el erőszakos, és más jellegű bűncselekményekért, utóbbi 2000-ben emberölésért kapott 10 éves fegyházbüntetést.

A rablássorozat még tavaly decemberben kezdődött. Először a rácvárosi trafikot rabolták ki, ahonnan az elkövető, miután gázpisztollyal rálőtt az eladóra, 150-200 ezer forinttal és 20 doboz cigarettával távozott. Az óév utolsó napján a kertvárosi Nagy Imre úti trafik jött soron, ahol 100 ezer forint volt a zsákmány. Január 2-án a Lahti utcában tért be feltűnő ruházatában a rabló az üzletbe, ahonnan 60 ezer forinttal távozott. A január 15-ei vajszlói rablás hozta a legnagyobb zsákmányt, innen 400 ezer forinttal és az ugyancsak meglőtt eladó mobiltelefonjával távozott a tettes.

Fellegi Norbert ezredes kiemelte, hogy a tetteseket egy nyomozócsoport felállítása után sikerült eredményesen felderíteni. A személyi és tárgyi bizonyítékokon kívül mára már feltáró jellegű beismerő vallomással is rendelkeznek. Mint kiderült, valamennyi dohányüzletben K. Krisztián járt tettesként, a többieknek más szerepük volt az egyes bűnesetekben. A rendőrség vizsgálja, hogy a négy férfi gyanúsítható-e más bűnesetekkel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!