Kék hírek, bulvár

2015.05.01. 11:47

Rétisas-mérgezések Vékénynél

Vélhetően mérgezett dögöt fogyasztottak, de a gondos orvosi kezelésnek köszönhetően gyorsan javult az állapotuk. A rétisas hazánk legnagyobb ragadozó madara, fokozottan védett, természetvédelmi eszmei értéke egymillió forint.

zsj (Forrás: MME Baranya Megyei Csoportja)

Április 21-én érkezett bejelentés a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósághoz, hogy Vékény határában a szántóföldön repülésre képtelen rétisast találtak. A bejelentést követően az illetékes természetvédelmi őr befogta az öreg madarat, amely a mérgezés tüneteit mutatta.

Másnap ugyanott egy másik öreg rétisas is hasonló sorsra jutott. Ezt a példányt is sikerült befogni. Minden jel arra mutat, hogy a sasok egy bemérgezett fácántetemből lakmároztak, ezért a tetem maradványait a DDNPI munkatársai vizsgálatra begyűjtötték.

A két rétisast a Misina Természet- és Állatvédő Egyesülethez vitték, a gondos orvosi kezelésnek köszönhetően gyorsan javult az állapotuk.

A két öreg madarat a befogás helyszínén már április 27-én szabadon lehetett engedni.

A rétisas hazánk legnagyobb ragadozó madara, fokozottan védett, természetvédelmi eszmei értéke egymillió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!