Pécsi Törvényszék

2018.06.13. 09:59

Idős nőt rabolt ki egy pécsi férfi

A Pécsi Törvényszék, mint másodfokú bíróság június 12-én kihirdetett ítéletével, lényegében helybenhagyta a Pécsi Járásbíróság 2017. november 24-én kihirdetett ítéletét.

A vádlott, egy fiatal pécsi férfi 2017. február 27-én, a délelőtti órákban, Pécsett, egy utcán tartózkodott, amikor felfigyelt a lakása felé tartó idős, sértett nőre, akinek a bal kezében két bevásárló táska, míg jobb kezében kézitáska volt. A vádlott egy ideig követte a sértettet, majd – mivel észlelte, hogy a sértett mindkét lábának térdízületi problémái vannak, ezért lassan halad – a lépcsőház bejárati ajtajához érkező sértett mellé érve megragadta a kezében tartott retiküljét, azt 2-3 alkalommal, nagy erővel megrántotta, melynek következtében a sértett – aki igyekezett az elvételt megakadályozni és közben segítségért is kiáltott – elesett, így a táska is kiesett a kezéből.

Ekkor a vádlott a sértett retiküljével – az abban lévő készpénzzel, pénztárcával, valamint a sértett lakáskulcsával és a nevére kiállított személyi igazolványával – a helyszínről elszaladt, majd az igazolványt és a táskát egy az utcában található ház előtt, a közterületen elhajította, míg a táskában talált 15.000 forint készpénzt eltulajdonította. A vádlott a sértettnek a bűncselekménnyel összesen 18.100 forint kárt okozott, melyből – a vádlottól történt lefoglalással – 2.740 forint megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!