Migránsokkal jött

2022.10.03. 15:26

A sofőr eltűnt a helyszínről, keresik

Képünk illusztráció

Fotó: Havran Zoltán

Az elmúlt héten tizenhét határsértőt tartóztattak fel a rendőrök a megyénkben. Újmohácson szeptember 25-én két magukat szírnek való állampolgárt állítottak meg, ezen a napon egy másik fogásuk is volt a rendőröknek, Homorúd közelében. Itt kilenc férfit, két nőt, két gyermeket kaptak el, akik török és szír állampolgárnak vallották magukat, majd vasárnap a Duna parti városnál, Mohácsnál állítottak meg két gyanúsan viselkedő férfit. 

A férfiak szíreknek mondták magukat, de semmilyen úti okmánnyal nem rendelkeztek. A rendőrök minden esetben visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz a határsértőket. 

A pécsi nyomozók sem pihentek a múlt héten. Az információik alapján több embercsempészt és határsértőt fogtak el a kollégáik az országban. A legnagyobb fogás szeptember 30-án az osztrák határ közelében, Jánossomorján zajlott. A rendőrök egy német rendszámú személygépkocsit ellenőriztek, amely az út mellett állt. A kocsiban tizennégy külföldi férfi ült, a sofőrt azóta is keresik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!