Közélet

2006.04.28. 09:45

Bazsarózsa-túra a Zengőre

Pécsvárad–Hosszúhetény | Szombaton tartja bánáti bazsarózsa, más néven peónia-túráját a Civilek a Zengőért Mozgalom, a kiránduláson kívül számos programmal egybekötve. A szervezőktől megtudtuk, a túrán jelen lesz Sólyom László köztársasági elnök és felesége, mint a Zengő-védők közösségének tagjai.

BAMA

A Zengőn ebben az időszakban virágzik a bánáti bazsarózsa, a helyiek már a XX. század elejétől felkeresték a hegyet. Ezt a hagyományt elevenítik fel most a szervezők.
A program Pécsváradon szombaton 10 órától ökumenikus imával kezdődik, majd a zengővárkonyi lányok-asszonyok dallal köszöntik a vendégeket. 10.30-kor kezdődik maga a menet, a szervezők külön kérik, hogy mivel védett területről van szó, mindenki tartson a túravezetővel. A csúcson egy szabadtéri kiállítás nyílik a Zengőről. Ezután a résztvevők a másik irányba, Hosszúheténybe indulnak, ahol bográcsos ebéd várja a túrázókat. A helyszínen fórum is lesz, ott szakemberek, politikusok, közéleti emberek beszélgetnek. De lesz játékos vetélkedő, barátságos focimeccs is. Az estet tábortűz, közös éneklés, zenélés koronázza meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!