Közélet

2008.03.08. 14:05

Izraelbe megy a városháza küldöttsége

Tíztagú önkormányzati küldöttség utazik vasárnap öt napra Izraelbe az állam megalakulásának 60. és a helyi önkormányzatok fennállásának 70. évfordulója alkalmából.

Cs. L.

Kilenc képviselő és egy köztisztviselő alkotja a küldöttséget, utóbbi tolmácsol. A képviselők közül hat szocialista: Tasnádi Péter, Soó László, Juhász István, Kablár János, Sarkadi Gábor és Schmidt József; egy szabad demokrata: Bretter Zoltán; kettő a Fidesz–KDNP frakció tagja: Gáspár Gabriella és Erb József.

Az út részben önköltséges, fejenként 150 ezret kellett befizetni, részben közpénzből, összesen egymillió forintból valósul meg. A gazdasági bizottság 400 ezerrel járult hozzá saját keretéből, erre a bizottsági elnök és az egyik tag, vagyis Juhász István és Schmidt József is igennel voksolt.

Letenyei Róbert főosztályvezető elmondása szerint Sopronból, Veszprémből, Siófokról és Nyíregyházáról ugyancsak hasonló létszámú küldöttség utazik Izraelbe, de ők családtagokat is visznek.

Pécsnek egyébként Alsó-Galilea tartománnyal van tizenhat esztendős kapcsolata, ahová el is látogat a küldöttség. Előtte azonban Tel-Avivba repülnek, onnan busszal Jeruzsálembe mennek a szálláshelyükre. Este fogadja őket a polgármester, majd másnap konferencián vesznek részt, amelyet a miniszterelnök és az államelnök nyit meg. A program során ellátogatnak a Knessetbe, az izraeli törvényhozás házába, vacsorán fogadja őket a belügyminiszter. Magyar előadásra is sor kerül: Bretter Zoltán beszámol a magyar fiatalok testvérvárosi kapcsolatokba történő bevonásáról.

Akik pedig részt kívánnak venni a vasárnapi magyar népszavazáson, azok ezt megtehetik a tel-avivi nagykövetségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!