Közélet

2008.09.22. 17:24

Soha többé nem vállal állami állást a híres pécsi szívsebész

Dr. Papp Lajos szívsebész professzor kijelentette, hogy soha többé nem vállal semmiféle állami hivatalt. Így bár szíve szerint jól esett dr. Repa Imre főigazgató állásajánlata, aki a kaposvári oktató kórházba hívta, ám nem tudja elfogadni azt.

Kozma F.

Aláírásgyűjtések folynak országszerte dr. Papp Lajos mellett, aki végleg elhagyta a pécsi szívcentrumot, és amint azt lapunknak nyilatkozta, végleg letette a szikét is. Az aláírásgyűjtés hallatán – az ívet a szocialista kormány minisztere, Lamperth Mónika is aláírta – Kaposvár állást kínált a menesztett szívsebésznek.

Dr. Repa Imre, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója kijelentette, hogy „egy olyan ember, aki reformértékű rendszert rakott össze a pécsi szívgyógyászati klinikán, és megvalósította az akut koronária szindróma többlépcsős ellátását, nem érdemli meg, hogy hatvanéves korára nyugdíjas napjait töltse.” A kaposvári főigazgató „gyógyító óriásnak” nevezte Papp doktort, és állást ajánlott fel számára.

Dr. Papp Lajos a lapunknak az állásajánlattal kapcsolatban elmondta, hogy több mint baráti gesztusnak értékeli a Repa Imre által felkínált lehetőséget, és hálásan köszöni. De vajon mit tudna dolgozni ott szíve és meggyőződése szerint, ahol nincs szívsebészet? Ráadásul már korábban úgy döntött, hogy soha többé semmilyen állami intézmény alkalmazottja, vezetője, netán irányítója nem akar lenni, hivatalt nem vállal.

Döntése a politikai pártoktól és rezsimektől független, hiszen mind azt kérdésünkre elmondotta, esetleges kormányváltás következtében sem fog az ország gazdasági helyzete ugrásszerűen megváltozni, s nem remélhető az sem, hogy megjavulna az általános morál. Így a maga módján, a rendelőjében fogja a betegeket gyógyítani, s az általános emberi egészség érdekében szól különféle fórumokon és előadások keretében. Ez az ő missziója. 

A szimpátia aláírások szaporodásáról szólva pedig megjegyezte, hogy megtisztelő számára az emberek szeretetének effajta megnyilvánulása, köszöni az együttérzést. Mindez elhatározásában erősíti, szándékát visszaigazolja.

Címkék#Papp Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!