Közélet

2008.10.03. 08:03

Háromhetes ebzárlat kezdődik: sétáltatni is csak pórázon szabad

Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el szombattól a szakhatóság Pécs egész területére – derül ki a főjegyző által kiadott hirdetményből.

Ny. Sz.

A megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága október negyedike és huszonötödike közötti időszakra rendelte el ezt az eljárást. Az ok: most kezdődik a rókák veszettség elleni immunizálása, azaz oltóanyagot szórnak ki. A szakemberek szerint egyébként maga az oltóanyag nem veszélyes, de nem volna célszerű, ha más állatok falnák fel a rókák helyett, hiszen így maga a megelőzés vesztené értelmét. Az intézkedés a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelzett időszakban a kutyákat megkötve vagy zárva kell tartani a kerítések mögött, közterületre pedig szigorúan csak pórázon lehet vinni. Bár a városi környezetben ez talán egy kissé furcsán hangzik, a határozat szerint Pécs egész területén a legeltetés is tilos, ez minden állatfajtára igaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!