Közélet

2008.10.05. 21:29

Homorúd polgármestert és képviselőket választott

Vasárnap időközi választást rendeztek a Duna-szigeti kistelepülésen, polgármestert és képviselőket választottak a vezető tisztségviselők lemondása miatt.

K. F.

Homorúd 667 lelket számláló község Moháccsal szemben, a Duna túloldalán. Tegnap 561 választópolgárának volt lehetősége arra, hogy beleszóljon a választás menetébe. A helyi választási iroda munkatársa közölte: a polgármesteri székért öt független jelölt versengett, a négy megüresedett képviselői helyre pedig tizenketten pályáztak.

Az időközi voksolásra azért volt szükség, mert idén júliusban előbb Aranyos Tibor polgármester, majd a héttagú képviselő-testületből négy képviselő megvált a tisztségétől. Döntésüket nem indokolták.

Dr. Dókity Erzsébet, mohácsi aljegyző lapunknak elmondta, hogy a választást nem zavarta meg semmi, az urnák 19 órakor történő lezárásáig 284-en adták le a voksukat a település polgárai közül. A választás érvényes és eredményes volt.

A végeredmény: az új polgármester Teszárik József lett 138 szavazattal, megelőzve Mojzesné Tamás Erikát (62), Pávkovics Zsuzsannát (51), Rumán Lászlót (20), illetve Mogyorósi Jánosnét (17), egy szavazat érvénytelen lett. Az új képviselők Frányóné Illés Éva, Szőnyi Zoltán, Hauserné Nagy Ilona és Dikán Zsuzsanna lettek.

Címkék#Homorúd

Ezek is érdekelhetik