Közélet

2009.01.28. 09:49

A vagyonkezelő ingatlanügyei: lezárt nyomozás

A Baranya megyei Rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást a PVV Zrt. korábbi ingatlanügyeivel kapcsolatban.

Cs. L.

Mint arról már 2007 nyarán beszámoltunk, a városi ügyészség kezdeményezésére nyomozást indított a megyei rendőr-főkapitányság jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette elkövetésének gyanúja miatt a városi vagyonkezelővel kapcsolatban. A nyomozás tárgyát a PVV Zrt. több ingatlanértékesítése képezte, amelyek helyszíne a Felsőmalom, a Rákóczi, az Anna, a Zsolnay, a Makay, a Hungária, a Király, a Siklósi, a Jókai és az Alsóhavi utca volt.

Az ingatlanügyekről lapunk „Elkótyavetyélt városi ingatlanok” címmel jelentetett meg ezt megelőzően riportot, amelyben megírtuk: a PVV Zrt. alapító okirata egyértelműen meghatározza, hogy a részvénytársaság vagyonából történő elidegenítés 10 millió forintig a vezérigazgató, 80 millióig az igazgatóság, e felett pedig az alapító, vagyis a közgyűlés hatáskörébe tartozik. Ennek ellenére a város százszázalékos tulajdonában lévő cég többször is a közgyűlés megkerülésével adott el ingatlanokat. Az is előfordult, hogy az eladott ingatlanokat a vevő komoly haszonnal továbbadta, vagyis felmerül annak gyanúja, hogy az értékesítés nem minden esetben történt reális áron.

Varga Péter, a cég jelenlegi vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta: hivatalos értesítést sem a nyomozás megkezdéséről, sem annak lezárásáról nem kaptak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!