Közélet

2009.06.05. 19:36

Színlelt szerződésért megbüntették a polgármesteri hivatalt

Négymillió hétszázezer forint bírságot szabott ki a pécsi polgármesteri hivatalra az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség színlelt szerződéssel történő foglalkoztatás miatt.

Cs.L.

A bírságot befizették – mondja dr. Papp Judit címzetes főjegyző –, tulajdonképpen a hivatali bérkeret terhére.

Az elmúlt évi leépítések után kényszerültek arra, magyarázza a főjegyző, hogy megbízási szerződéssel foglalkoztassanak különböző hivatali munkálatok elvégzésére embereket. Ők többek között például postáztak, iktattak, vagyis kisegítő munkakörökben dolgoztak. Egyikük szerződését azonban nem hosszabbították meg azért, mert munkahelyén hittérítő tevékenységet is folytatott. A hölgy ezek után berohant a hivatalba, és közölte, hogy feljelentést tesz.

Feltehetően meg is tette, mert a munkaügyi felügyelők három hónapig ellenőrizték ezt követően a hivatalt, mondja Papp Judit, és megállapították, hogy több megbízási szerződéssel foglalkoztatott olyan munkakört is ellátott időnként, amire csak köztisztviselői státusszal lett volna lehetőség. A postázás mellett például jegyzőkönyvet is készítettek. Ennek lett következménye a munkaügyi bírság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!