Közélet

2009.09.15. 19:36

Komlói ingatlanbotrány: négy várost bejárt a feljelentés

Az épületrész talán össze is dől, mielőtt kiderülhetne, valójában kit terhel a felelősség azért, hogy az önkormányzati, illetve megyei tulajdonú ingatlant nem megfelelő feltételek mellett értékesítették.

K. E. I.

Mint ismeretes, a volt ruhagyár épületének egyik szárnyát a független szakértői vélemény szerint értéken alul adták el, az ingatlanforgalmi gyakorlattól jelentősen eltérő adásvételi szerződéssel, illetve a Komlói Szociális Kht. ügyvezetőjének szabálytalan eljárásával. Emiatt az önkormányzat úgy döntött, megtámadja az adásvételi szerződést, később azonban ügyvédi tanácsra elállt a pereskedéstől, és inkább a vevővel való megegyezést szorgalmazta.

Polics József és Kispál László képviselő ezért július első hetében feljelentést tett a komlói ügyészségen, ahonnan összeférhetetlenség miatt a szigetvári bírósághoz kerültek a papírok. A szigetvári bíróság elrendelte a nyomozást, amelyet a komlói rendőrkapitányságnak kellett volna megkezdenie, amely azonban szintén elfogultságra hivatkozva a megyei kapitányságra továbbította a feljelentést. A Baranya megyei rendőr-főkapitányság a Somogy megyei főkapitányságot kérte fel a nyomozásra, ahol végül elrendelték, hogy a kaposvári rendőrség folytassa le a nyomozást.

A két képviselőt a napokban arról tájékoztatták, hogy a Kaposvári Rendőrkapitányság befogadta a papírokat és megkezdte az eljárást, egyéb fejleményekről azonban egyelőre nem tudnak beszámolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!