Közélet

2010.01.13. 07:50

Csak jó időben kezdődik el az Irgalmasok átépítése

Az EKF-program központi térátalakítási programja gyakorlatilag a Hunyadi úttól a Hal térig tart. Egy terület van, ahol még nem kezdődött el a munka: az Irgalmasok utcája.

Ny. Sz.

Ez azonban nem véletlen, korábban többször is közölték az illetékesek, hogy azért nem vonult fel a kivitelező az utcába, mert azzal gyakorlatilag minden oldalról bezárult volna a Széchenyi tér – ez a rendezvényeket és a szállítást is meggátolta volna.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Jelenleg még szabad a bejárás a belvárosi Irgalmasok utcájába
[/caption]

Ennek kapcsán korábban a városi közgyűlés az építési határidőket is módosította. Most Merza Péter, az EKF fejlesztési igazgatója lapunkat úgy tájékoztatta, hogy a közgyűlési határozat szerint január 15-e előtt nem indulhat a munka – ám azután is csak akkor, ha azt az időjárás függvényében a szakértők is jóváhagyják.

Addig ugyanis nem lehet nekilátni, amíg hosszabb időre nem mondanak megfelelő, enyhébb időt. Hiszen a munka két fázisból áll, a bontást el lehet végezni fagyban is, ám a burkolatépítéshez melegebb kell. Addig viszont nem akarják felbontani az utcát, amíg nem látható, hogy rögtön folytatni is lehet az építéssel. Az Irgalmasok utcájában levő kereskedőket előre értesítik a munkálatokról. Az utca átadásának határideje egyébként április. 

Ezek is érdekelhetik