Közélet

2010.03.19. 08:00

MSZP: országosan az elsők között az egészségügy

Az elmúlt nyolc év megyei fejlesztéseiről tartott csütörtökön sajtótájékoztatót Szili Katalin és Nyul István MSZP-s országgyűlési képviselő, valamint Hudvágner Sándor MSZP-s önkormányzati képviselő.

Hajdu Zs.

Baranya sürgősségi ellátásával kapcsolatban Nyul István, a mohácsi választókerület jelöltje kiemelte, hogy országos viszonylatban is az elsők között szerepel a térség, minden állomáson van esetkocsi, illetve minden mentőautót felszereltek defib-rillátorral. További eredmény, hogy új mentőállomás épül Sásdon, Szentlőrincen és Pécsváradon. A járóbeteg-ellátás javítására fordítottak milliárdokat Sellyén, Szentlőrincen, Siklóson, Harkányban, Szigetváron, Komlón és Mohácson.

Hudvágner Sándor a megyeszékhely egészségügyi beruházásai közül kiemelte a megyei kórház és a 400 ágyas klinika egy részének felújítását, valamint a területi szűrő- és diagnosztikai központ megalakítását, amelyhez az országban egyedülálló módon egy szűrőkocsi is tartozik. Szili Katalin továbbra is fontosnak tartja, hogy Kertvárosban megvalósuljon egy a járóbeteg-ellátást szolgáló rendelőintézet, amely ebben a városrészben élőknek biztosítana minőségi betegellátási rendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!