Közélet

2010.04.16. 15:13

Kiváló elismerést kapott a PTE, de nem lett kutatóegyetem

Az első alkalommal odaítélt, három évre szóló elismerésekben öt-öt felsőoktatási intézmény részesült. A PTE Kiváló egyetemi elismerést kapott.

F. Z.

Kutató-elitegyetemi és kiváló egyetemi címeket adott át a kormányfő, az oktatási miniszter és az MTA elnöke pénteken a Parlamentben. Az első alkalommal odaítélt, három évre szóló elismerésekben öt-öt felsőoktatási intézmény részesült: kutató-elitegyetemi címet kapott a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A felsorolásból kiderül: a korábbi pletykák igaznak bizonyultak, a Pécsi Tudományegyetem nem került a kedvezményezettek közé. (A PTE a Szent István Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a Pannon Egyetemmel együtt kiváló egyetemi elismerést kapott.)

Az új rektor, dr. Bódis József lapunknak korábban azt nyilatkozta: komoly pénzek áramolnának Pécsre, ha a PTE kutatóegyetem lenne.

– Ezek után a legfontosabb, hogy megkeressük annak a módját, hogyan nyerhetnénk el a jövőben minél előbb a címet – mondta el lapunknak tegnap dr. Bódis József. – Hivatalos információk még nincsenek arról, mikor lehet újra pályázni. 

Ezek is érdekelhetik