Közélet

2010.07.24. 15:11

A tánc a mindene a szép pécsi bamalánynak

Sokan táncolnának vele, olyanok is, akik nem tudnak – juttatott eszembe egy már-már elfeledett gyermekkori emléket Szőke Zsófia. Az élete lehet a tánc.

Bamalive

Két pécsi Szőke lány is bemutatkozott egy hónapon belül, júniusban a portálunkon. Kitaláltuk, hogy akit felhívtunk csakis a fiatalabbik testvér lehet. Ki találta ki a fotózás ötletét?
– Gyakorlatilag mindent a nővérem intézett, de a jelentkezés ötlete, az, hogy szerepeljünk a bamán, közös volt.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szőke Zsófia
[/caption]

Nem lehet családi sértődés abból, hogy mi csak téged hívtunk fel?
– Nem, ez állunk szóba sem jöhet.

A legtöbb lányról kiderül, amikor már beszélgetünk, hogy nem csak szimplán jelentkezik, de szeretne modellkedni, és kipróbálja magát, vagy épp első portfóliójához gyűjt fotókat. Ez nálad is benne van a pakliban?
– Hazudnék, ha azt mondanám, nem fordult meg a fejemben a modellkarrier. Vonz ez a pálya, mert olyan dolgot tehetnék, amelyről most úgy gondolom, szívesen csinálnám, és ez nálam nagyon fontos feltétel a jövőre nézve. De azt is tudom, hogy egy 162 centis lányka nem sétálhat nagyon egy kifutón sem, éppen ezért minden ilyen irányú elképzelésem arról szólt, hogy fotózásokat talán vállalhatnék.

Én mindenképpen megszavazom, hisz nem véletlenül pécéztünk ki téged az interjúra. No, de beszéljünk a táncról, hisz a bamán gyakorlatilag ez volt az egyetlen fontos megjegyzés rólad, a legtöbb rubrikát üresen hagytad. Táncból viszont nagyon sokféle van...
– Akrobatikus rock and roll! Korábban volt párom is, ma egy most formálódó lánycsapat tagja vagyok a PVSK-ban – Papp Anita növendékei vagyunk. Úgy öt éve táncolok, 13-14 voltam, amikor kezdtem. Nyilván az akrobatikus RnR megy leginkább, de tanultunk mást is, modern táncokat is. De a hiphop mellett a balettlépésekről is van fogalmam.

Azt sejtem, hogy a tánc több az életedben mint hobbi.
– Többszörösen is. Versenyzek, amit szeretek, de egy életforma is, amit nem szívesen hagynék abba. Nem a versenyzésért, hanem a mozgásért, a táncért kerestem a lehetőséget, de a színpadon állni sem utolsó dolog. A Táncművészetire is készülök, és bízom magamban. Talán csak a rajz kapcsol ki néha hasonlóképp. Ha nem tánc, akkor biztosan valami, ami művészet. Ha össze akarnám kötni a modellkedéssel, akkor a divat, a divattervezés lenne. Ezen is csak halványan gondolkodtam el eddig. Mindenesetre már alakszerű figurákat és ruhákat rajzolok. Sőt, az egyik fellépőruhámat is megterveztem.

Címkék#bamalány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!