Közélet

2010.08.12. 19:08

Megnyílt az Orfűi Aquapark

Elkészült a Baranyai Élménykörút legnagyobb beruházása, csúszdákkal és élménymedencékkel.

Hajdu Zsolt (Dunántúli Napló)

--------------------------------------------------------------------------
Az avatás óta már több az újdonság Orfűn, legutóbb videót készítettünk az aquaparkban - nézze meg!
--------------------------------------------------------------------------
A PVSK vízilabdázói avatták fel elsőként az Orfűi Aquapark medencéit és csúszdáit a csütörtöki ünnepélyes megnyitón, amelyet nem csak a helyeik vártak már nagyon, hanem a pécsiek is egyre arra kacsintgattak, mikor lehet már kipróbálni az új létesítményt.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Megnyílt az Orfűi Aquapark
[/caption]

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára is örömmel üdvözölte a létesítmény elkészültét. Mint mondta, a jelenleginél sokkal több turisztikai létesítményre lenne szükség, mert ezeknek munkahelyteremtő szerepük is van. Az egészséges versengésre pedig ezen a területen is szükség van, mert az mindenképpen a vendégek magasabb szintű kiszolgálásában nyilvánulna meg.

Az élménykörút létrehozása pedig mindenképpen egybevág a kormány turisztikai elképzeléseivel, amelyben különböző programokat fűznek egybe, a minőségi turizmus megteremtésére törekszenek, ugyanakkor a gazdasági élet szereplői egymással és a kormánnyal is összefogva valósítják meg a beruházásokat.

Hargitai János, a megyei közgyűlés elnöke a turisztikai programsorozat utolsó nagy állomásának nevezte az Aquapark átadását, amely 1,3 milliárd forintos beruházás keretében valósult meg, ezzel pedig megteremtették a megye legnagyobb vízfelületű létesítményét. Az elnök hangsúlyozta, a fürdők nem jelenthetnek egymásnak konkurenciát, hanem működésük során egymást segítve, együtt valósíthatják meg a vendégek magas színvonalú kiszolgálását. Mint mondta, a létesítményt mindenképpen tovább kell fejleszteni, a tervek szerint a jövőben megoldják a termálvízzel való feltöltést, illetve a téliesítést is.

Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere kiemelte, nem csak az orfűiek várták ezt a napot, hanem a pécsiek is, mert a megyeszékhelyen nincs hasonló létesítmény. Az összefogás eredményes példájának nevezte az Aquaparkot, amelyben az önkormányzatokon kívül a jobb és baloldal is együttműködött a megvalósítás érdekében.

Füziné Kajdy Zita Orfű polgármestere úgy fogalmazott, nagy öröm ez a nap egy kistelepülés életében. Mint mondta, Pécsnek mindig is Orfű volt a strandja, ezért is fejlődhetett a település, természetes dolog, hogy ezt követően is ide fognak járni a városból fürdeni.

----------------------------------------------------------------------------
Strandok, fürdők és egyéb vízi élmények - dosszié
----------------------------------------------------------------------------

A napi háromezer fő befogadására képes strand kulcsát Baksa Attila, a kivitelező Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át Hargitai Jánosnak, majd közösen átvágták a nemzeti színű szalagot.

A körút öt csillaga

A Baranyai Élménykörút az önmagukban is nagy érdeklődésre számot tartó elemeket egy komplex élményt biztosító körútra fűzte fel. A Bikali Élménybirtok már áprilistól fogadja a vendégeket, a mecseknádasdi Rejtőzködő Borfaluban is sokan megfordultak. Az Orfűi Aktív Víziturisztikai Központot egy hete adták át, az aquaparkot mától vehetik birtokukba a fürdőzők. Egyedül a Pécs-Orfű-Abaliget kerékpárút nem készült még el.

Belépőjegyek árai

- felnőtt, nyugdíjas egész napos 2 200 Ft

- felnőtt, nyugdíjas fél napos (15 órától) 1 800 Ft

- diák egész napos 1 600 Ft

- diák fél napos (15 órától) 1 300 Ft

- 6 éves kor alatt ingyenes a belépés!

- Családi jegy (2 felnőtt és 2 – 6 év feletti – gyermek) egész napos 6 000 Ft

- diák csoportjegy (15 fő felett) egész napos 1 300 Ft/fő

*A belépővel bármelyik élményelem korlátlan ideig és alkalommal használható

- felnőtt, nyugdíjas fél napos (15 órától) 1 800 Ft

- diák egész napos 1 600 Ft

- diák fél napos (15 órától) 1 300 Ft

- 6 éves kor alatt ingyenes a belépés!

- Családi jegy (2 felnőtt és 2 – 6 év feletti – gyermek) egész napos 6 000 Ft

- diák csoportjegy (15 fő felett) egész napos 1 300 Ft/fő

*A belépővel bármelyik élményelem korlátlan ideig és alkalommal használható Megnyílt az Orfűi Aquapark -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!