Közélet

2010.09.03. 13:02

A közlekedésbiztonság és a vízelvezetés is javult

Jó ideje dédelgetett tervet valósítanak meg Villányban a Rákóczi utca felújításával és átalakításával – számolt be a hírről Takáts Gyula polgármester.

B. A.

A nyár elején indult munka a végéhez közeledik, a betonozásnál tartanak, amelyet az aszfaltozás követ, így heteken belül, várhatóan a hónap végéig befejezik a fejlesztést. Amellett, hogy szebbé, kulturáltabbá válik a városnak ez a része, két fontos cél vezérelte a munkálatokat. Az egyik az ivóvíz- és a csapadékvíz csatorna kiváltása, a másik a közlekedésbiztonság és az autósok kényelmének növelése.

A csapadékcsatornát a föld alá vitték, a tűzcsatornákat beljebb helyezhették el, így szélesíthették az úttestet, hogy az utcán kényelmesebb és biztonságosabb legyen leparkolni autóval. Iskola, óvoda, és közhivatal is van ugyanis a közelben, állandóan nagy itt a forgalom, és sokan keresnek leállóhelyet is mindig, amellyel eddig nehezítették a közlekedő autósok dolgát.

Takáts Gyula polgármester elmondta, hogy a fejlesztést a város, és a saját kézben lévő vízmű cég együttesen, saját forrásból finanszírozza.
A munkálatok várhatóan mintegy 16 millió forintba kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!