Közélet

2010.11.26. 09:02

Botrány Mohácson: kizárt jobbikosok, kint rekedt sajtó

Nem engedték be Németh Imrét a mohácsi képviselő-testületi tanácskozásra péntek reggel. A polgármesterrel évek óta hadakozó politikus Polgár Károly jobbikos képviselővel együtt távozott.

M. B.

Ismét botránnyal indult a péntek reggeli mohácsi képviselő-testületi ülés. Az eseményen ugyanis megjelent Németh Imre, aki évek óta vitában áll és pereskedik a mohácsi polgármesterrel, Szekó József fideszes politikussal.

Németh Imrét nem engedték be a terembe, arra hivatkozva, hogy zavarja az ülés rendjét. Polgár Károly, a Jobbik mohácsi képviselője megkísérelte jobb belátásra bírni az őröket, ám ez nem sikerült. Ezután közölte, nem akarnak erőszakhoz folyamodni és elhagyták a termet Németh Imrével együtt.

Várható volt, hogy nem lesz zavartalan a pénteki testületi ülés, miután az előző alkalommal Polgár Károlyt és Németh Imrét bilincsben vezették el a rendőrök, azt követően, hogy műanyag gyorsfűzővel „összebilincselték” magukat.

Az ülésre a sajtó képviselőinek egy részét szintén nem engedték be, mivel a részvételt előzetes akkreditációhoz kötötték. Akik ezt nem tették meg, nem juthattak be. Így az MTI és a Magyar Televízió stábja is kint maradt. A Dunántúli Napló munkatársa az ülésteremből követi az eseményeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!