Közélet

2010.12.23. 13:48

Perrel fenyegeti Harkányt jutalma miatt Bédy

Pert is kilátásba helyezett Bédy István volt harkányi polgármester a fürdőváros önkormányzatával szemben, amiért még nem kapta meg jubileumi jutalmát, és más, neki megjáró pénzt.

B. A. – M. B.

Imri Sándor, Harkány jelenlegi, és Bédy István, a fürdőváros egykori polgármestere is megerősítette lapunknak, hogy a volt vezető perrel is fenyegette az önkormányzatot, mert nem kapta még meg jubileumi jutalmát. Ahogy azt is megerősítették, hogy Bédyék erre az évre – bár ez ellentétes a vonatkozó törvénnyel – nem állították be a város költségvetésébe a harkányi köztisztviselők kötelező cafeteria keretét.

Ahogy az is igaz, hogy Bédy több mint egy éve nem fizette ki mintegy húsz önkormányzati dolgozó, köztük több pedagógus jubileumi jutalmát. A volt polgármester kifejtette, nem pusztán a jubileumi jutalmat, de a végkielégítést, valamint a szabadságmegváltás után járó pénzt sem kapta meg (úgy tudjuk 5-6 millió forintról lehet szó, mert kétévi szabadságról is szó van). Szerinte a pénzükre egy éve várók helyzete anynyiban más, hogy az ő munkaviszonyuk nem szűnt meg. Nem vitatta a tartozás tényét, ám már akkoriban türelmet kért tőlük. A cafeteria-juttatásokról azt mondta, az új testületnek lehetősége és joga, hogy módosítsa a költségvetést.

Imri Sándor szerint azonban ezt nehezen tudnák kivitelezni jelenlegi helyzetükben. A jövő évi költségvetésbe beállítják a keretet, és bíznak benne, hogy ki tudják majd fizetni a mostanit is. Bédy Istvánnak is fizetnek majd, de be kell állnia a pénzükért sorban állók közé. Az önkormányzat átvilágítása csak január közepére készül el, annyi azonban már látszik, hogy felmerülhet a hűtlen kezelés és a hatalommal való visszaélés gyanúja is.


Vezérigazgatót keresnek a gyógyfürdő élére

Több mint négy éve nincs vezérigazgatója a Harkányi Gyógyfürdőnek, a 2006 őszi választások előtt ugyanis a testület, Bédy Istvánnal szembemenve, visszahívta a pozícióból Horváth Sándort. Később azonban Bédy nem kívánt új vezért kinevezni, úgy hagyták székében bizalmasát, Horváth Sándort, hogy ő a későbbiekben cégvezetőként irányította a fürdőt. Most a cégvezető szabadságát tölti, közben táppénzre is lejelentkezett, közben a fürdő élére kiírták a vezérigazgatói pályázatot. Január elejéig lehet jelentkezni, a hónap végéig döntés is születhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!