Közélet

2011.01.19. 14:39

Menesztették Kozármisleny jegyzőjét

Rendkívüli napirendi pontként, zárt ülésen döntött hétfőn este Kozármisleny képviselő-testülete dr. Bíró Károly címzetes főjegyző menesztéséről.

B. A.

Információnkat dr. Máté Zsolt, a város aljegyzője is megerősítette. Elmondta, hogy a titkos szavazáson heten a jegyző távozása, ketten maradása mellett szavaztak – tehát mind a nyolc képviselő és a polgármester is voksolt. Azt is megtudtuk, hogy hamarosan pályázatot írnak ki a pozícióra, addig is dr. Máté Zsoltot bízták meg a jegyzői feladatok ellátásával, akiben teljesen megbíznak a képviselők.

A menesztést és azt, hogy tegnaptól a munkavégzés alól is felmentik a főjegyzőt, a képviselők bizalomhiánnyal magyarázták, ugyanakkor indoklás nélkül állították fel székéből dr. Bíró Károlyt – erre pedig a 2011. január 1-jétől élő, a köztisztviselőkre vonatkozó új szabályozás lehetőséget ad. Ugyanakkor azt többen is nyilvánvalóvá tették nemrég, hogy az önmagát sikkasztás miatt feljelentő ügyvédnek adott 100 milliós letét ügye kapcsán vizsgálatot szeretnének a főjegyző ellen. Kerestük tegnap dr. Bíró Károlyt és Völgyesi Gyula polgármestert is, ám egyiküket sem tudtuk elérni telefonon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!