Közélet

2011.05.23. 11:29

Jégeső pusztított Baranyában, félméteres víz az utakon - videó

Lecsapott a vihar Baranya több pontján is vasárnap: olvasóink úton hömpölygő vizet, jégesőt és elöntött udvarokat fotóztak és videóztak. A zivatarok hétfőn folytatódtak.

bama.hu


----------------------------------------------------------------------------
Ez a vihar már a múlté - de a baranyai, pécsi viharok, árvízek, jégesők kapcsán írt cikkeink folyamatosan frissülő gyűjteményében újabbakról is olvashat.
----------------------------------------------------------------------------

17:45 - Jégeső a pécsi belvárosban


Pattogó jég és szakadó eső olvasónk videóján a pécsi belváros egyik udvaráról. A fügefáért aggódunk.

17:27 - Felhőszakadás Pécsen

A komlói rákezdés után percekkel Pécsen is elkezdődött a felhőszakadás - jelenti az Időkép.hu.

17:13 - Vasárnapi viharfotók Berkesdről

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Berkesd vihar után (fotó: Orosz Csaba)
[/caption]Berkesdi olvasónk, Orosz Csaba is hozzájárult galériánkhoz a vasárnapi jégeső és az utcán hömpölygő esővíz képeivel. Köszönjük!

17:10 - Komlón alig látni a jégesőtől

Elemi erővel kezdett rá az eső Komlón, jelentős mennyiségű jéggel érkezett - jelenti Kovács Lajos. Olvasónk szerint Dávidföldig el sem lehet látni, olyan sűrűn a zuhé.
A borsónyi jégszemek félő, hogy komoly pusztítást okoznak a mezőgazdasági területeken. A jég egyébként vasárnap már beköszönt a környékre.

11:15 - Pécs felett még nem vészes az ég

Az időjárás-előrejelzések hétfőre is jósoltak viharokat, jégesőt - igaz, konkrét helyszíneket nem említetttek. Jelenleg (negyed 12-kor) az időkép.hu radarképén sem látszanak fenyegető fellegek.

Mi azért figyelünk, és arra kérjük a kedves Olvasókat, hogy hírküldő oldalunkon, vagy akár a 72/505-033-as telefonon tudassák velünk, ha otthonuk közelében lecsapott a vihar. Előre is köszönjük!

11:10 - Két utcát elöntött a víz Egerágon

Egerágnál is hasonló volt a helyzet: 10 perc alatt olyan sok eső esett, hogy a környező dombokról leömlő víz a faluba vezető utat, és két kisebb utcát is elöntött, a Hunyadi utcánál lakóházak közelében folyt el az ár.

A víz termőföldeket is elmosott, ám a nagyobb kárt a jégverés okozta.
Olvasónk, Nagy Gábor szerint - akinek ezúton is köszönet a képekért és a videóért - 15 éve nem volt ilyen áradás Egerágon.

------------------------------------------------------------------------
» itt láthatnak még több képet a szemelyi és egerági árról
» itt pedig még többet olvashatnak a baranyai viharokról és árvízekről vagy a megyei időjárásról úgy általában
------------------------------------------------------------------------

10:20 - Elverte a jég, elöntötte az eső Szemelyt vasárnap

Szemelyen a jégeső veteményeseket és gyümölcsösöket vert el, ezt követően pedig félméteres víz hömpölygött az úton. Ahogy az olvasónk, Kasznár Fanni felvételeiből (köszönjük!) is kiderül, a hegyi patakra emlékeztető folyam sarat, törmelékeket sodort magával.

A polgármesteri hivatalban kérdéseinkre válaszolva elmondták, hogy a víz több pincét is elöntött, és kimosta az árkot, a tűzoltók egy autóval a helyszínre is vonultak. A károk felmérése jelenleg is tart.

09:30 - Pécs alig kapott vasárnap

Pécsett ugyan csak fenyegettek a fekete felhők vasárnap, Baranya több pontjáról is jelezték olvasóink, hogy a vihar le is csapott. A szombati érdekes időjárási jelenség, a merenyei porördög hozzászólásai között kiderül, hogy Kozármislenyt, valamint Egerág és Szemely külterületét is jégverés érte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!