Közélet

2012.02.18. 20:07

Az előző időszak ügyei miatt nyomoz Harkányban a rendőrség

Hivatali visszaélés gyanújával nyomoz a rendőrség a harkányi önkormányzatnál - még az előző polgármester, Bédy István idejében történtek kapcsán.

B. A. (Dunántúli Napló)

„A Baranya Megyei Főügyészség nyomozás-elrendelése alapján – ismeretlen tettes ellen – hivatali visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya december óta a harkányi önkormányzat gazdálkodásával összefüggésben” – erősítette meg a Dunántúli Napló információit tegnap a rendőrség. Hozzátették, a nyomozás még tart, tisztázni kell a büntetőeljárás szempontjából minden lényeges és fontos körülményt, a folyamatban lévő eljárásnak jelenleg még nincs gyanúsítottja.

Lapunk tudomása szerint a 2010-es őszi választást megelőző időszak ügyeit vizsgálják, amikor is Bédy István irányította Harkányt. Imri Sándor polgármester érdeklődésünkre annyit mondott, hogy amikor 2010 őszén szembesült azzal, ami fogadta a hivatalban (ahogy megírtuk: üres kassza), azonnal vizsgálatot rendelt el, majd gazdasági és jogi szakértőkkel is egyeztetett. Nem tudja, valóban történt-e bűncselekmény, s ha igen, szándékosan vagy hanyagságból, de épp az volt a célja, amikor feljelentést tett, hogy ezekre választ kapjanak. Harkány ugyanis nem tarthatott volna ott, ahol 2010 őszén tartott. Bédy István ma megyei közgyűlési képviselő, és a harkányi gyógykórház felügyelő-bizottsága elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!