Közélet

2012.04.20. 12:20

Új emlékművet is emel a Leghősiesebb Város

A Leghősiesebb Város címét ünnepli Szigetvár, Kövér László, az Országgyűlés elnöke is köszönti a települést.

K. E. (Dunántúli Napló)

A kisváros lakossága mindig is sokat adott történelmi emlékeinek, hagyományainak ápolására. A szigetváriak 1566-os hősiességét – Zrínyi Miklósra és várvédő katonáira emlékezve – a magyar országgyűlés 2011. október 17-én törvénybe foglalta, ettől a naptól Szigetvár Civitas Invicta – a Leghősiesebb Város.

A hét végén a büszkén viselt cím méltó megünneplésére készülnek a kisváros polgárai. A belvárosban április 21-én 10 órától a Szigetvári Ifjúsági Fúvószenekar térzenéjével veszi kezdetét az az ünnepség, melyen dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszönti a Leghősiesebb Város polgárait, ünneplő közösségét.

A megemlékezés kiemelt momentuma lesz, hogy az ünnepségen mutatják be a Szigetvári Ifjúsági Fúvós Zenekar és a zeneiskola tanárainak játékában a hősök tiszteletére komponált zeneművet, valamint nyilvánosságra hozzák és közszemlére teszik a Civitas Invicta emlékmű látványterveit is.

Az ünnepség – amelyre számos közéleti személyiség érkezik a megyéből, a régióból, sőt az egész országból is – után, 14 órától zenei műsorokkal várják az érdeklődőket, este pedig Koltai Róbert színművész önálló estjét tekinthetik meg a várban az érdeklődők.

Címkék#szigetvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!