Közélet

2012.04.03. 12:05

Vezetni biztonsággal - második forduló

Idén is folytatódik a pécsi közúti szituációkra épülő vetélkedősorozat. Öt forduló és tizenöt ajándékcsomag vár a résztvevőkre.

BAMA

A második fordulóval folytatjuk a Pécs Városi Baleset-megelőzési Bizottság és a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány "Vezetni Biztonsággal" öt fordulós vetélkedősorozatát (részletek ITT).

Személygépkocsi közlekedett Pécs belterületén a Tortyogói úton Uránváros irányából Kertváros irányába. Haladása során a fenti helyen a nedves úttesten megcsúszót és a balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a jármű fellett. A személygépkocsi kisodródást követően az úttest jobb oldala mellett lévő villanyoszlopnak ütközött. 

Ön szerint mi lett volna a helyes magatartás, mely figyelembevételével elkerülhető lett volna a baleset bekövetkezése?

Ön szerint mi a különbség a relatív és az abszolút sebesség túllépés között?

A passzív biztonsági eszközök használatának fontossága a baleset következményeinek csökkentésében van, a baleset közben és után növelik a vezető és utasok túlélésének esélyeit.

Soroljon fel legalább három passzív biztonsági eszközt.

Válaszokat kérjük 2012. április 04 (szerda) 12,00 óráig beküldeni a Pécs Városi Baleset-megelőzési Bizottság címére: 7622 Pécs, Vargha D. u. 3., vagy a [email protected] címre. A megfejtésen kérjük feltüntetni: "Vezetni biztonsággal" II. forduló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!