Közélet

2013.03.13. 17:04

Három falu jut egészséges ivóvízhez a közeljövőben

Borjád, Nagybudmér és Pócsa egészséges ivóvízellátása valósulhat meg a közeljövőben egy sikeres közös beruházás eredményeképpen.

K. E. (Dunántúli Napló)

Három település egészséges ivóvízellátása valósulhat meg a közeljövőben egy sikeres közös beruházás eredményeképpen. Borjádon, Nagybudméron és Pócsán a szolgáltatott ivóvíz a nitrittartalom tekintetében nem felel meg az előírásoknak. Bóly önkormányzata – az érintett önkormányzatokkal együttműködve – sikeres pályázatot nyújtott be, a projekt jelenleg előkészítési, tervezési szakaszban van. Az egy éven belül induló megvalósítás során Monyoródról – egy új kút létesítésével – Bólyon át Pócsa, Borjád és Nagybudmér települések meglévő vízellátó rendszerébe kívánják a tiszta, egészséges ivóvizet vezetni. Mivel a monyoródi vízbázis vize megfelel az előírásoknak, ezért közvetlenül lehet a fogyasztókhoz juttatni.

A települési közösség közel 10 millió forint támogatást nyert a fejlesztés megvalósítására. A beruházás a kút fúrásán, az új vezetékszakasz építésén túl az elöregedett bólyi víztorony cseréjét, a rendszer automatizálását is tartalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!