Közélet

2013.03.20. 11:03

Jogerős, így végleges a harkányi választás eredménye

Miután a nyolc szavazattal alulmaradt Baksai elutasított óvása után más fellebbezés nem érkezett, jogerős lett a harkányi időközi választás eredménye.

Máté B. (Dunántúli Napló)

Még a múlt héten alaptalannak minősítette, ezért elutasította a helyi választási bizottság Baksai Tamás, a harkányi időközi választáson mindössze nyolc szavazattal alulmaradt polgármesterjelölt fellebbezését, illetve kifogását. Mivel közben azt senki nem fellebbezte meg, így a voksolás eredményes, végleges és jogerős, tájékoztatta lapunkat Bíró Károly, Harkány jegyzője. Hozzátette, a tervek szerint hétfőn tartják meg a képviselő-testület alakuló ülését, amikor is a képviselők leteszik az esküt, s megválasztják az alpolgármestert.

Amint arról hírt adtunk, az időközi polgármester-választást a fürdővárost eddig is vezető, független Imri Sándor nyerte meg. Ő 861 szavazatot kapott, a Fidesz jelöltje, Baksai Tamás 853-at.

Harkányban nemcsak polgármestert, képviselő-testületet is választottak az időközi voksoláson. A hat mandátumból egyet vitt el fideszes jelölt, a többit függetlenek szerezték meg, közülük azonban ketten a Fidesz támogatásával indultak. A korábbi testület egyetlen egy tagja sem került be az újba. A kisvárosban azért volt szükség időközi választásra, mert miután tavaly bizalmatlansági indítvánnyal akarták – sikertelenül – elérni Imri Sándor lemondását, a képviselő-testület feloszlatta önmagát.

Harkányban továbbra is az egyik legégetőbb kérdés az, mikor és milyen egyezséget köt az állam a fürdőváros mintegy ötmilliárdos adósságának átvállalásáról. Az erről szóló döntést Harkány és néhány más település esetében elhalasztották, s Bíró Károly közlése szerint azóta sem tudnak új fejleményekről, így még az sem ismert, mikor kezdődhetnek el az erről szóló tárgyalások az állam és a város között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!