Közélet

2013.11.21. 17:02

Egy év tíz hónapot kapott a pécsi egyetemi szatír

Egy év tíz hónapra ítélte a bíróság a pécsi szatírt, aki az egyetemen és a Zsolnay-negyedben is mutogatta a péniszét. Az ítélet nem jogerős.

M. B. (Dunántúli Napló)

Egy év tíz hónap börtönre ítélet a napokban a Pécsi Járásbíróság azt a férfit, aki idén februárban, Pécsett az egyetemen, a Zsolnay-negyedben is mutogatta nemi szervét. A döntés nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

A harminchárom éves férfit negyedszer ítélték el hasonló bűncselekmény miatt, először 1999-ben. Háromszor szemérem elleni erőszak, egyszer erőszakos közösülés miatt ült börtönben. A vádlottat a pécsi térfigyelő kamerák felvételeinek megtekintése során azonosították – mivel már többször adott munkát nekik, így felismerték a rendőrök, majd két nappal később elfogták.

A férfi beismerte a bűncselekményeket. A bíróságon az utolsó szó jogán azt mondta, nagyon megbánta, amit tett, s mindenkitől bocsánatot kért. Fényképezni – akárcsak az előzetes letartóztatásakor – nem engedte magát, mert attól tartott, rabtársai felismerik a börtönben, s megtorolják rajta cselekedeteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!