Közélet

2014.01.22. 07:19

Weisz Fanni beszámolója a csend különleges világáról

A csend világából a csend hangjáig címmel tart előadást Weisz Fanni január 23-án 9 órakor Pécsett az Illyés Gyula Általános Iskolában.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

Weisz Fanni, Pécs Város Arca küldetésként kezeli sorstársai helyzetének javítását, ennek szellemében fellépéseivel ráirányítja a figyelmet arra, hogy milyen nehézségeket jelent halláskárosultként élni, és hogy sokszor milyen egyszerűen tudunk segíteni abban, hogy a fogyatékkal élők is aktív résztvevői lehessenek a közösségi életnek. Fanni ezúttal saját példáján keresztül meséli el, mit jelent hallás nélkül születni, és hogy halló édesanyja hogyan tudott megküzdeni a számára ismeretlen akadályokkal.

Elmondja azt is, miért fontos a jelnyelv, ami a siketek anyanyelve, és milyen előrelépést jelentene, ha a jelnyelven oktatás része lenne a siketek képzésének. Érdekes történeteket hallhatunk arról, hogy mit jelent egy siket fiatalnak a bulizás, milyen sajátosságai vannak az ismerkedésnek, s hogy mit jelent az internet és a közösségi oldalak a siketek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!