Közélet

2014.04.28. 10:55

A Tulipécs után is lesznek virágok a pécsi közterületeken

A több éven át összességében csaknem negyedmillió virághagymát és tavaszonként csodálatos látványt biztosító Tulipécs programtól búcsúzott az elmúlt héten a város.

Kaszás Endre (Dunántúli Napló)

A holland adományozókkal való kedves tulipános együttműködés gondolata még 2009-ben, az EKF évet megelőző esztendőben született meg. Aztán a Pécsett élő Simon Wintermans nevével fémjelzett virághagymás akciót megismételték egyszer, majd a sikerre való tekintettel még többször is.

A méltán Virágünnepnek is nevezett ötéves akció elbúcsúztatása viszont nem jelenti azt, hogy búcsúzniuk kellene a pécsieknek – kiváltképp a legtöbb színpompás növényt kapó belvárosnak – a virágoktól. A városrész lakói örömmel konstatálhatják, hogy a körzet terei, utcái ilyen tekintetben kiemelt figyelmet kapnak a városüzemeltetőtől. Amit napjainkban már nemcsak a Sétatér vagy a városháza előtti terület virágágyásai bizonyítanak, hanem a belváros körforgalmainak, a várfalat övező sétányoknak vagy éppen a Széchenyi térnek a látványa is.

Hogy ki járt elöl jó példával: a város vagy a lakói? Tény, hogy a belváros virágpompájához a városrészben élők, az üzlettulajdonosok éppúgy hozzájárulnak, mint a közterületek gondozói. Elég csak odapillantani az ablakokba, balkonokra, a kávézók, vendéglők teraszaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!