Közélet

2014.05.07. 18:53

A felmérés szerint a pécsiek elégedettek a helyi szolgáltatókkal

Négy éve végeztet a pécsi önkormányzat elégedettségmérést. A helyi szolgáltatókkal, szolgáltatásokkal, és azok ár-érték arányával is elégedettek a pécsiek.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Szerda délután, egy sajtótájékoztató keretében ismertették a városi tulajdonban lévő cégek tevékenységével kapcsolatos lakossági elégedettségfelmérés eredményét.

Páva Zsolt polgármester elmondta, négy éve végeztet az önkormányzat ilyen vizsgálatot, hogy objektív képet kaphasson a szolgáltatók munkájáról. Az ideire március végén és április elején került sor. A kérdezők személyesen keresték fel az alanyokat, akiket véletlenül választottak ki – összesen ezer főt kérdeztek meg.

Az eredmények szerint a lakosság általánosságban elégedett a helyi szolgáltatókkal, szolgáltatásokkal, és azok ár-érték arányával is. A Tettye Forrásház Zrt. (ivóvíz, szennyvíz), a Biokom Kft. (hulladékszállítás, városi út-, járda-, hídkarbantartás, közterület-fenntartás, köztisztaság), a PÉTÁV Kft. (távhő, meleg víz), és a Tüke Busz Zrt. (tömegközlekedés) is jól vizsgázott, hiszen egyetlen esetben sem billent negatív irányba a mérleg. Páva Zsolt amellett, hogy rámutatott, az összes cég megítélése javult az elmúlt évhez (évekhez) képest, nyilván nem lehet eltekinteni attól sem, hogy a rezsicsökkentés pozitív hatása is közrejátszhatott a helyi cégek osztályozásakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!