Közélet

2014.10.09. 11:41

Újabb avató: új hotel alapkövét tették le Pécsett

Kezdjük azt gondolni, hogy sűrűbben kellene választásokat tartani, mert csütörtök reggel is egy ünnepségen voltunk, egy új pécsi hotel alapkövét tették le a történelmi belvároshoz közel. Az egészségturizmusra építene a befektető.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Egymilliárdos európai uniós támogatással, összesen mintegy 1,6 milliárd forintból épül meg Pécs új szállodája, egy úgynevezett medihotel, ami azt jelenti, hogy elsősorban az egészségturizmusra számít a befektető, amely egyébként egy pesti projektcég. A csütörtök reggeli ünnepségen, ahol a fejlesztést ismertették, és letették a hotel alapkövét, a tulajdonos egri cég ügyvezetője, Waller Kornél elmondta, hogy két budapesti anyacégük van, ingatlanfejlesztéssel foglalkoznak, és jövő nyárra szeretnék átadni a háromcsillagos házat. A vendégkört tekintve minél több közép- és nyugat-európai, elsősorban osztrák és német szállásfoglalót szeretnének.

Az Ipar utcában, gyakorlatilag az egykori Hard Rák Café helyén majdan épülő, 92 szobás új szálloda L-alakú lenne, s egyik utcafronti része a Bajcsy-Zsilinszky utcai MÁV-bérház déli részéhez csatlakozna. Waller Kornél szerint, ahogyan Pécs polgármestere, Páva Zsolt szerint sem jelent abból a szempontból konkurenciát az épülő egészségturisztikai hotel a Mecseken lévő magánklinikának és az ahhoz közeli, szintén az egészségturizmusra alapozó új hotelnek, mert nem teljesen ugyanaz a profil.

Felvetettük az ügyvezetőnek, hogy egy laikus számára talán nem a legideálisabb helyszín a fejlesztési terület, hisz közel van a felüljáró felhajtóhídja, a környék egy része romos, és a szomszédos Volán-busz depó sem tűnik vonzónak e szempontból, de ő azt mondta, hogy nem sok más hasonló terület lett volna, ez adott volt (egyébként bérlik a tulajdonostól), és a belváros közelsége viszont hatalmas pozitívum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!