Közélet

2015.01.22. 10:27

Peren kívüli egyezséggel kapta meg jutalmát Bédy

Zúgolódnak Harkányban, mert kiderült – a harkanyihirek.hu is megírta –, hogy több korábbi önkormányzati dolgozónak milliós összeget fizetett ki az önkormányzat, peren kívüli egyezséggel.

B. A. (Dunántúli Napló)

Bédy István volt polgármester elmaradt 1,9 milliós jubileumi jutalma verte ki a biztosítékot.

Baksai Tamás polgármester ugyanakkor lapunknak azt mondta, nem jókedvükben fizettek, szerencsétlen helyzetet örököltek, amit szerinte jól kezeltek. Az ügyvédjük szerint ugyanis elbukták volna a pereket, ezért kiegyeztek. Az egyezségekkel nem kevés pénzt spóroltak a városnak, ugyanis a kamatokról és/vagy a perköltségtől sikerült lebeszélniük az érintetteket.

Közölte: az előző városvezetés által elbocsátott embereknek korábban Imri Sándorék mintegy százmilliót kifizettek utólag, a mostani személyeknek is az előző vezetésnek kellett volna fizetnie. Bédy Istvánné összesen mintegy 5,8 millió forint kifizetetlen jutalékot es helyettesítési pénzt követelt, és ha nyer, a kamatok és az ügyvédi költség is megjárt volna neki, ehelyett összesen mintegy 2,5 millió forintot fizettek ki neki peren kívül. Két önkormányzati sofőr, Morva László és Végvári János elmaradt ruha-, illetve túlórapénz miatt perelt, ők két-, illetve egymilliót kaptak, nekik a kamatot is kifizetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!