Közélet

2015.08.25. 13:02

Biokomos és a munkáját végzi? Akkor fizessen duplán a dinnyéért!

Egy boltos nagyon berágott a Biokomra. Mint kiderült azért, mert közterületen árult, és felhívták a figyelmét arra, hogy ezért fizetnie kéne.

bama.hu

Olvasónk hívta fel a figyelmet erre a Facebook-on megosztott képre, amelynek tanúsága szerint egy bolt üzemeltetője dupla áron kínálja dinnyéjét a Biokom munkatársainak.

Megkerestük a városüzemeltető céget, hogy van-e sejtésük arról, hogy mi lehet ennek a negatív diszkriminációnak az oka. Némi utánajárást követően kiderült, hogy az érintett bolt előtt az eladó kistraktorra kötött utánfutóról árula a dinnyét. A Biokom arra járó munkatársai közterület-használati engedélyt kérték tőle, az üzemeltető nem tudta a dokumentumot bemutatni.

Büntetést nem kapott, de a Biokom ellenőrei megkérték, hogy a minden egyes árusítóra vonatkozó, érvényben lévő helyi rendelet szerint kösse meg a közterülethasználati megállapodást. Az eladó végül más utat választott: inkább megszüntette a mobil árusító helyet.

És a fotó szerint egyedi árszabást alakított ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!