Közélet

2015.10.15. 18:42

Újra jelnyelvi szakkör indult el Weisz Fannival

Egy évvel ezelőtt, az országban elsőként a baranyai megyeszékhelyen, az Apáczai Nevelési Központban indult el jelnyelvi tanfolyam fiataloknak.

F. Z.

A kezdeményezés nyilván egyáltalán nem volt független attól, hogy Weisz Fanni, az ismert siket modell néhány évvel korábban Pécs Arca lett – ám hogy nem egyszeri fellángolásról van szó, azt jól mutatja, hogy elindult a szakkör második felvonása.

– Nagyon örülök annak, hogy tele van a terem, itt üldögél 30–35 fiatal – mondta el az ünnepélyes szakkör-indítón Csizi Péter országgyűlési képviselő. – Egy évvel ezelőtt azért volt bennünk egy kis félsz, de ez mostanra teljesen eltűnt. Ráadásul tudok arról, hogy immár nyugdíjasok, kismamák is megkeresték a szervezőket, ők is szeretnének ugyanis csatlakozni a programhoz. Várható tehát, hogy a kiterjesztjük, bővítjük a jelnyelvi szakkört a jövőben. A nagy érdeklődés véleményem szerint önmagában is jól mutatja, hogy mennyire nyitott és befogadó ez a város.



A sajátos „tanévkezdőn” Weisz Fanni hangsúlyozta: a siket gyerekek 93 százaléka nem siket családba születik, a szülőknek ilyenkor nyilvánvalóan nagy segítséget jelent, ha megtanulják a jelnyelvet. Ugyanakkor mindenki profitálhat abból, ha megtanul jelelni – a sajátos kommunikáció ugyanis a mindennapokban is használható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!