Közélet

2016.02.10. 17:37

Ismét virágba borul majd Komló

A napokban mutatták be a „Virágos Komló” elnevezésű program 2016-os tervezetét.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Az elképzeléseket Feuerstaller Teréz városi főkertész vázolta fel az érdeklődőknek a Nemzetiségi Klubban. A szakember elmondta, a közterületekről beszedett árvácskák helyére egynyári növények kerülnek. A már megrendelt mintegy húszezer palántát májusban ültetik ki a közterületekre, hogy október közepéig díszítsék a várost. A főkertész elárulta, olyan újabb fajtákat fognak kipróbálni, amelyeket nem visel meg túlzottan a szélsőséges időjárás. Sikondán és a Bányász-parkban rózsákat ültetnek majd el, hiszen az évelő növények – azon felül, hogy szépek – költségkímélés tekintetében is előnyösek. Ezeket ugyanis nem kell évente kiszedni, és így közel 3800 növény árát sikerül megtakarítani.

A lakóközösségek számára hasznos információ lehet, hogy az árvácskák a társasházakhoz kerülhetnek – erről újsághirdetés útján értesítik majd a lakosságot. Emellett a társasházak térítésmentesen juthatnak hozzá a falevelekből, nyesedékekből előállított biokomposzthoz is, amely az épületek előtt álló kőedényekbe, valamint balkonládákba tehető talajfrissítés céljából. Mindezzel a virágosítási kedvet szeretnék fokozni.

 

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!