Közélet

2016.05.03. 16:06

Pécsi kórusok helikonos sikerei

Az idei keszthelyi Helikon Ünnepségeken a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma (az eredményeikről korábban már beszámoltunk) mellett további két pécsi középiskola is szép sikereket aratott.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

A Református Kollégium Gimnáziumának kamara- és vegyeskórusa egyaránt arany minősítést kapott, a vegyeskar pedig kategóriájában 53 kórus közül megkapta a fődíjat is. A Pap Tamás vezette 48 fős együttes győztes műsora protestáns átiratokból állt, a pécsi Tillai Ernő egyik darabjából, reneszánsz dalokból, és könnyűzenei feldolgozásokból állt.

A Szent Mór Iskolaközpont kórusának sikersorozata pedig már március 21-én elkezdődött, a Riva del Garda-i Nemzetközi Kórusversenyen a gimnázium vegyeskara arany diplomát szerzett. Egy hónapra rá pedig Keszthelyen a Helikonon a leánykaruk 2014-es címvédőként ismét elnyerte a fődíjat. Továbbá a gimnázium vegyeskara arany fokozatot ért el, és második lett a kategóriájában 22 középiskolás vegyeskar között. Ezenkívül a Magyar Kodály Társaság elismerő oklevelét is megkapta. Az együttesek vezetői: Tumpekné Kuti Ágnes és Stauróczky Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!