Közélet

2016.07.21. 16:33

Fodróczi: megvan az első

Mindkét számában döntőbe került a Pécsi Kajak-kenu Club versenyzője, Szigethy Virág a Bulgáriában, Plovdivban megrendezett ifjúsági Európa-bajnokságon.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

A tehetséges kenus egyesben 200 méteren a nyolcadik helyen végzett, míg párosban ugyanezen a távon Bragato Giadával hetedikként ért célba.

– Virág egy rendkívül erős mezőnyben, fiatalabbik ifiként versenyzett. Két számban indult, mind a kettőben döntőzött, ráadásul egyesben az előfutam után még egy középfutam is várt rá, amit megnyert, így került aztán a legjobb kilenc közé. A döntőkben elért helyezései értékesek, reméljük, jövőre érmekkel tér haza az aktuális világversenyről. De addig is, ősszel még itt az Olimpiai Reménységek Viadala! – fogalmazott ifjabb Csaba András, a PKKC vezetőedzője.

A pécsi kajakosok nemcsak az ifi-Eb-n voltak érdekeltek, hanem a szolnoki felnőtt magyar bajnokságon is. Itt Fodróczi Vilmos tette oda nagyon magát: megszerezte élete első felnőtt bajnoki címét, ráadásul rögtön hozzátett még egy harmadik, egy negyedik, egy hatodik és egy kilencedik helyet is.

– Nagyon örülünk Vili bajnoki címének, megérdemelte, mert évek óta rengeteg munkát tesz bele az iskola mellett, úgyhogy nagyon kellett már neki egy ilyen siker – mondta ifjabb Csaba András. – A két egyes száma sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de így is sok bajnoki pontot és dicsőséget szerzett klubunknak, bearanyozván az esős, borult hétvégét.

Fodróczi Vilmos eredményei a szolnoki felnőtt-ob-n. K1 500 méter: 4. Fodróczi. K4 500 méter: 1. Fodróczi Vilmos–Szeiler Máté–Varga Márk–Hájos Bálint (utóbbi három az Angyalföldi Vízisport SE sportolója). K1 200 méter: 9. Fodróczi. K2 200 méter: 6. Fodróczi és Kugler Attila (Vasas – Kugler friss olimpikonnak vallhatja magát, hiszen tagja volt a Kammereréket 1000 méteren megverő kajaknégyesnek). K4 200 méter: 3. Fodróczi Vilmos–Rab Ábris–Csontos Zsolt–Kugler Attila (a középső kettő az Angyalföldi VSE sportolója).

Ezek is érdekelhetik