Közélet

2015.05.29. 18:23

Hamis büntetőcetlik bukkantak fel Komlón

A közelmúltban megváltozott a parkolási rend Komlón, a buszpályaudvaron.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A város, a boltosok, a buszos társaság és a taxisok egyeztető tárgyalásait követően a papírbolt előtt már csak a vásárlók és a fuvarosok állhatnak meg. A felfestés szerint a padkával párhuzamosan összesen két autó parkolhat egyidőben a helyszínen.

A sofőrök azonban vélhetően még nem szokták meg az új rendet, és többen továbbra is a régi módon hagyják ott autóikat. Bár a parkolást csak korlátozták, nem tiltották meg, volt, aki tilos helyen való parkolásért büntetést is kapott. Egyik olvasónknak „tízezer forintos helyszíni bírságot” szabtak ki, 15 napos befizetési határidővel. Pecsét vagy elérhetőség azonban nem volt a papíron, így az sem derült ki, hova kelleni utalni az összeget.

A rendőrséghez fordultunk tájékoztatásért, ahol elmondták, a kérdéses figyelmeztető lapot nem a Komlói Rendőrkapitányság munkatársai, és nem is a közterület-felügyelők rakták ki. A rendőrök, ha szabálysértést észlelnek, a sofőr pedig nincs a járműnél, akkor egy olyan standard lapot hagynak ott, amelyen szerepel a szervezeti egység bélyegzője, a gépjármű forgalmi rendszáma, az intézkedés leírása, a hátlapon pedig az intézkedő rendőr szolgálati jelvényének száma, illetve a pontos hely és idő. Vagyis az olvasó cédulája minden bizonnyal hamis, az autóst pedig semmilyen fizetési kötelezettség nem terheli.

Ha valóban a hatóság járt volna el, akkor vagy helyszíni bírságot kapott volna olvasónk, amelyhez később, postán küldték volna ki a csekket (30 napos befizetési határidővel), vagy feljelentést tettek volna ismeretlen tettes ellen, hogy kiderítsék, valóban a tulajdonos (üzembentartó) követte-e el a szabálysértést. Aki tehát hasonló, nem hivatalos büntetőcédulát talál a szélvédőjén, kezdjen gyanakodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!