Közélet

2007.01.18. 12:24

Svárkliverseny színesíti a Vince-napi programot

Mohács | Egy helyi borász kezdeményezésére idén újabb különlegességgel gazdagodik a Vince-napi pincejárás programja. A sváb ételspecialitás, a svárkli készítői mérik össze tudásukat.

K. F. (Dunántúli Napló)

A svárkli a disznósajthoz hasonlít, de apróbbra darált töltettel készül, fűszerezése pedig közelebb áll a kolbászéhoz. Egyébként Mohácson írják k-val a nevét, előfordul még g-vel, t-vel, de mindenhol a sváb disznóölések ízes remekét értik alatta.
Horváth Zoltán helybéli borász ötleteként az idei évtől a Vince-napi pincejárás keretében svárkli versenyt is rendeznek a mohácsi szőlőhegyen, a Bükkös szurdokban a jövő hét hétfőjén. Amint azt Alackerné Vincze Katalin, a Mohács-Bóly Fehérborút Egyesület menedzsere lapunknak elmondta, ezzel a programmal új színfolttal gazdagodhat a borút egyre gazdagodó rendezvénytára.
Az események délelőtt 9 órakor máglyagyújtással kezdődnek, majd tamburazene kíséretével kerül majd sor a Vince napi szőlővessző-vágásra, szőlőszentelésre. A rendezők mindenkit szeretettel várnak, aki szereti a házias ízeket, a jellegzetes sváb és horvát ételspecialitásokat, és kíváncsi a Pécsi Borvidék mohácsi körzetének kiváló boraira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!