Közélet

2008.12.08. 17:38

Tüke-díjra érdemes pécsi polgárt keresnek

A jövő év január 21-én a hatodik alkalommal adják át a Tüke-díjat, amelyet az a személy kap, aki Pécs életében kiemelkedő tevékenységet végzett, öregbítette a város jó hírnevét.

K. F.

A díj átadására a hagyományoknak megfelelően a Pécsi Székesegyházban kerül sor. Az időpont nem véletlen, hiszen 1780. január 21-én írta alá Mária Terézia Pécs, a város felszabadítására vonatkozó királyi privilégiumlevelét, és ezzel Pécs szabad királyi rangra emelkedett. A díjat a pécsi polgárok szavazatai alapján a Tüke Alapítvány Kuratóriuma ítéli oda. Ők arra kérik a város lakosságát, hogy tegyenek javaslatot arra a személyre, akit érdemesnek találnak a Tüke-díjra. A jelöléseket december 15-ig várják a [email protected] email címre, vagy postán a Tüke Alapítvány, 7621 Pécs, Ferencesek u. 22. címre. Tükének eredetileg a három generáció óta Pécsett élő, szőlőterülettel rendelkező pécsi polgárt nevezték. Eddigi díjazottak: Angster József (2004), dr. Mattyasovszky Zsolnay Miklós (2005), dr. Rajczy Péter és dr. Ujvári Jenő (2006), dr. Toller Lászó és Somosi László (2007), valamint Barri Istvánné és Kele Pál (2008).

 

Címkék#Tüke-díj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!