Közélet

2009.10.09. 18:56

Vízmű-ügy: a helyzet tisztázását várják a társasházak

Pénteken sem sikerült átutalni a Vízműnél a 360 dolgozó szeptemberi fizetését, mert még mindig nem kapták meg az ahhoz szükséges iratok egy részét. Közben a társasházi képviselők szövetsége a városházától várja a helyzet tisztázását, a szakmai szövetség pedig aggályait fejezte ki.

Cs. L. (DN)

Az alpolgármesterhez fordulnak a társasházak

Nagy Emil, a Lakások és Társasházak Baranya Megyei Szövetségének elnöke telefonon érdeklődött az új szolgáltató, a Tettye Forrásház Zrt. ügyfélszolgálatánál, kinek fizessen. Mint lapunknak elmondta: azt a választ kapta, hogy a Forrásház számlájára utalja át a pénzt, amellyel nincs is szerződése.

Társasházak esetében – mondja az elnök –, egy-egy fizetési tétel meghaladja a félmilliót is, így hát nem mindegy, hogy a párhuzamosan létező két cég közül a Pécsi Vízműnek vagy a Forrásháznak fizet, hiszen rossz választás esetén ebből komoly gondok adódhatnak. Ezért Nagy Emil levelet írt Nagy Csaba alpolgármesternek, és kérte, hogy a város teremtsen tiszta helyzetet a kérdésben.

Riasztónak tartja az esetet a szakmai szövetség

Ányos József a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke a Dunántúli Naplónak azt nyilatkozta, hogy nem is víziközmű szolgáltatás szempontjából tartja aggályosnak a helyzetet, hanem a befektetés-védelem oldaláról, mert a városnak számos más lehetősége is adódott volna az erő alkalmazásán kívül. Az elnök úgy véli, jogállamban nem lett volna szabad ezt a megoldást választani, a lépés riasztó lehet a magyarországi külföldi befektetők számára, hosszú távon pedig akár a szolgáltatás minőségére is negatívan hathat.

Érdeklődtünk a Vízműnél, sikerült-e átutalni a 360 dolgozó szeptemberi fizetését, de azt a választ kaptuk, hogy nem, mert még mindig nem kapták meg az ahhoz szükséges iratok egy részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!