Közélet

2016.07.04. 13:43

Zsolnay: kártérítési pert indított a pécsi önkormányzat

Háromszáz millió forintos kártérítési pert indított a pécsi önkormányzat a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-vel szemben a Fővárosi Törvényszéken egy 2014-ben történt vitatott ingatlanapport miatt - közölte Szabó Iván ügyvéd hétfőn.

Babos A. (DN)

A pécsi önkormányzat újra nekimegy a nagy vitát kavart 300 milliós  ingatlanapportnak, vitatva annak értékét, írta meg lapunk a múlt héten. A kereset hétfőn a Fővárosi Bíróságra került. Megírtuk: a Pécs Holding, új nevén Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. minden jogi fórumon elveszítette az apport miatt korábban indított pert, de keresetükben nem a Zsolnayba bevitt ingatlan értékét vitatták, hanem azt, hogy a tőkeemelést készpénz helyett ingatlanbevitellel teljesítették.

Új információként az derült ki hétfőn Szabó Ivántól, hogy annak idején, az apportáláskor a Pécs Holding Zrt. készíttetett egy értékbecslést is a volt lőtér értékéről, ami mindössze 49,6 millió forintot mutatott. Emiatt hisznek abban, hogy van keresnivalójuk, s követelik a kamatokat is. (Fontos kérdés lehet, miért nem az apport értékét vitatta annak idején keresetében a Pécs Holding, főleg, ha még a fenti szakértői értékbecslés is rendelkezésükre állt.)

Cséplő Petra korábban azt mondta lapunknak, az ingatlant egy, a pécsi önkormányzat által javasolt szakértővel becsültették fel, s ő azt 305 millió forintra taksálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!